Lokalna Akcijska Grupa - Vladimira Nazora 1, 42230 Ludbreg
Vratite se natrag
Objavljeno, 21. Studenoga 2023.

ODRŽAVANJE OBVEZNIH EDUKACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE U SKLOPU POLJOPRIVREDNOG SAJMA CROAGRO 2023. UZ BESPLATAN ULAZ NA SAJAM 

ODRŽAVANJE OBVEZNIH EDUKACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE U SKLOPU POLJOPRIVREDNOG SAJMA CROAGRO 2023. UZ BESPLATAN ULAZ NA SAJAM 

U terminu od 30.11. do 03.12.2023. na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije. CroAGRO je poljoprivredni sajam u Hrvatskoj koji se održava u zatvorenim, grijanim i uređenim prostorima po uzoru na najbolje europske sajmove poljoprivrede. Radno vrijeme Sajma je četvrtak - subota od 10 do 19 sati te nedjelja od 10 do 18 sati. Na Sajmu će se prezentirati visokotehnološki proizvodi i usluge svih relevantnih subjekata u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije uz B2B susrete i razmjenu iskustava i znanja. Osim izlagačkog dijela Sajam ima i prateći program – skupove, konferencije i radionice.

U sklopu Sajma održat će se i edukacije za poljoprivrednike korisnike potpora za IAKS mjere ruralnog razvoja i mlade poljoprivrednike koji su u obvezi odslušati navedene edukacije kako bi ostvarili pravo na isplatu potpore u skladu s odredbama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu („Narodne novine“, br. 25/23, 51/23, 56/23 i 65/23). 

Stjecanje stručnog znanja o održivim praksama, agro-okolišna pitanja i inovacije vrlo su važna za promicanje gospodarskog rasta i razvoja ruralnih područja u Hrvatskoj, a posebice za poljoprivredne proizvođače. Sva poljoprivredna gospodarstva koja su prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2023. godini zatražila plaćanje za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP), IAKS mjere i mlade poljoprivrednike preuzeli su obvezu pohađanja izobrazbe. Edukacije za poljoprivredne proizvođače su besplatne, a provode ih savjetnici korisnici Intervencije 78.01. koji uključuju Upravu za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede („Savjetodavnu službu“), Hrvatsku agenciju za poljoprivredu i hranu te privatne savjetnike. 

 

Edukacije će se održati prema sljedećem rasporedu:

  • 30.11.2023., ČETVRTAK 12 - 18h 
    IAKS mjere 
    dr.sc. Dario Ivić i dr.sc. Drago Solić, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu

Tel:  099 161 6170e-mail: sandra.zelic@hapih.hr 
KONGRESNA DVORANA

Tel: 091 2280 655 e-mail: marin@spartium-consulting.hr 
KONGRESNA DVORANA

  • 03.12.2023., NEDJELJA 11 - 17h 
    IAKS mjere
    Amalija Misir-Čujko, dipl.ing.agr., privatni savjetnik

Tel: 095 516 7751 e-mail: amacujko@yahoo.com  
KONGRESNA DVORANA

Pozivamo poljoprivrednike da se prijave na edukacije putem mrežne stranice Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede: www.savjetodavna.hr/tecajevi ili klikom na naziv teme koji direktno vodi na stranicu pojedine edukacije. Izobrazbu prema Pravilnikom propisanoj tematici, ovisno o uvjetima intervencija Strateškog plana ZPP Republike Hrvatske za razdoblje 2023. – 2027., može završiti nositelj ili član obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, odnosno odgovorna osoba ili osoba ovlaštena od strane odgovorne osobe u slučaju ostalih organizacijskih oblika poljoprivrednog gospodarstva. 

Polaznici edukacije imaju besplatan ulaz na Sajam. Nakon prijave na edukaciju, na svoju e-mail adresu, prijavljeni korisnici će zaprimiti obrazac koji je potrebno zamijeniti za ulaznicu na blagajni Sajma.