Lokalna Akcijska Grupa - Vladimira Nazora 1, 42230 Ludbreg
Vratite se natrag
Objavljeno, 16. Svibnja 2023.

U koprivničkom ENTERU održana radionica LAG-a Izvor

U koprivničkom ENTERU održana radionica LAG-a Izvor

Strateški dokument za novo programsko razdoblje


U poduzetničkom inkubatoru ENTER u Koprivnici Lokalna akcijska grupa Izvor, ENTER i Grad Koprivnica u ponedjeljak, 15. svibnja, organizirali su još jednu radionicu za izradu nove Lokalne razvojne strategije LAG-a Izvor za novo programsko razdoblje od 2023. do 2027.
Dionici ruralnog razvoja na ovoj su odlično posjećenoj radionici nastojali identificirati potrebe i interese lokalnog stanovništva te potaknuti poljoprivrednike, gospodarstvenike, udruge i javni sektor da dostave svoje projektne ideje za novo programsko razdoblje od 2023. do 2027. godine.
-U procesu izrade nove Lokalne razvojne strategije, prema LEADER principu, dobit ćemo stvarnu sliku o potrebama i  ulaganjima koja su važna stanovnicima na cijelom području LAG-a Izvor. Organizacijom ovakvih radionica za sve dionike lokalnog razvoja želimo što bolje pripremiti novu Lokalnu razvojnu strategiju, jer je to strateško plansko - razvojni dokument koji donosi lokalna akcijska grupa za svoje područje za svako programsko razdoblje. Lokalna razvojna strategija je i temeljni akt rada LAG-a na kojem se temelji i financiranje LAG-a Izvor u novom proračunskom razbolju do 2027. godine  - naglasio je Mirko Herenčić,  projekt menadžer LAG-a Izvor, koji je vodio radionicu u Koprivnici.
Na radionici u koprivničkom ENTER-u značaj ovog strateškog dokumenta istaknula je i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Koprivnice.
- Lokalne akcijske grupe su u prošlom financijskom razdoblju imale dosta značajnu ulogu u malim potporama za poljoprivredu, dok će u novom veću potporu na putu do fondova Europske unije imati i drugi dionici ruralnog razvoja, koji se ne bave samo poljoprivredom - poručila je zamjenica koprivničkog gradonačelnika.